Mizeria z czerwoną cebulą i czosnkiem to świetna alternatywa dla tradycyjnej mizerii z ogórków. Dodatek czerwonej cebuli, czosnki, soki z cytryny i cukru sprawia, że mizeria ma ciekawy i niepowtarzalny smak.
Taka mizeria z czerwoną cebulą idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, a także świetnie podkreśli smak dań i przekąsek z grilla. Polecam Wam wypróbować taką wersję mizerii, bo jest naprawdę rewelacyjna. Zapraszam na przepis!
MIZERIA Z CZERWONĄ CEBULĄ I CZOSNKIEM – PRZEPIS
Liczba porcji: 3+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy
Składniki
- 3 ogórki świeże
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- pęczek koperku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Ogórka obrać i pokroić w plasterki.
- Cebulę obrać i pokroić w piórka.
- Koperek drobno posiekać.
- Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
- Do miski przełożyć ogórki, cebulę, posiekany koperek oraz sos śmietanowy. Całość wymieszać.