Pałki kurczaka w cebulowej marynacie

Pałki kurczaka w cebulowej marynacie

Szukasz pomysłu na szybki i smaczny obiad? Przychodzę z gotowym rozwiązaniem! Pałki kurczaka w cebulowej marynacie to danie, które zachwyci każde podniebienie. Proste w wykonaniu, smaczne i aromatyczne. Potrzebujesz tylko 4 składników!



Pałki kurczaka w cebulowej marynacie wyglądają niepozornie, jednak gwarantuję, że potrafią zaskoczyć smakiem. Mięso jest soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz. Duża ilość cebuli sprawia, że danie jest bardzo aromatyczne i wyraziste w smaku. Polecamy również sprawdzić przepis na pałki kurczaka pieczone na ryżu.

PAŁKI KURCZAKA W CEBULOWEJ MARYNACIE PRZEPIS

Składniki

  • 20 pałek kurczaka
  • 3 duże cebule
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

1. Pałki kurczaka umyć i oczyścić ze skóry. Ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, posolić, popieprzyć i na każdy kawałek mięsa nałożyć solidną porcję papki z cebuli.

2. Pałki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać przez 1 godzinę 20 minut.

3. Podawać np. z ugotowanymi ziemniakami i ulubiona surówką.



Pałki kurczaka w cebulowej marynacie przepis
Przepis na pałki kurczaka w cebulowej marynacie
Pałki z kurczaka w cebulowej marynacie


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 33

Dodaj komentarz

2 × pięć =