Szukasz pomysłu na szybki i smaczny obiad? Przychodzę z gotowym rozwiązaniem! Pałki kurczaka w cebulowej marynacie to danie, które zachwyci każde podniebienie. Proste w wykonaniu, smaczne i aromatyczne. Potrzebujesz tylko 4 składników!
Pałki kurczaka w cebulowej marynacie wyglądają niepozornie, jednak gwarantuję, że potrafią zaskoczyć smakiem. Mięso jest soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz. Duża ilość cebuli sprawia, że danie jest bardzo aromatyczne i wyraziste w smaku. Polecamy również sprawdzić przepis na pałki kurczaka pieczone na ryżu.
PAŁKI KURCZAKA W CEBULOWEJ MARYNACIE PRZEPIS
Składniki
- 20 pałek kurczaka
- 3 duże cebule
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Pałki kurczaka umyć i oczyścić ze skóry. Ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, posolić, popieprzyć i na każdy kawałek mięsa nałożyć solidną porcję papki z cebuli.
2. Pałki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać przez 1 godzinę 20 minut.
3. Podawać np. z ugotowanymi ziemniakami i ulubiona surówką.