![pasta jajeczna](https://przepiski.pl/wp-content/uploads/2022/01/pasta-jajeczna.jpg)
Przepis na domową pastę jajeczną bez zbędnych dodatków. Prosta i smaczna!
Pasta jajeczna to rodzaj smarowidła do kanapek, która świetnie zastąpi nam wędlinę. Pastę z jajek można podawać oddzielnie w miseczce obok pieczywa, lub bezpośrednio na kanapkach. Najlepiej smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Przepis na pastę jajeczną jest bardzo prosty i szybki. Przygotowanie takiej pasty nie zajmie wam więcej niż 10 minut, a gwarantuję, że zarówno dzieci jak i dorośli zajadać się będą tą pyszną pastą ze smakiem!
PASTA JAJECZNA – PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka
- 150 g żółtego sera
- 2 łyżki majonezu
- pęczek koperku
- sól
- pieprz
Wykonanie
1. Jajka ugotować na twardo (ok. 6 minut licząc od momentu zagotowania się wody), obrać i zetrzeć na tarce. Przełożyć do miseczki.
2. Ser również zetrzeć na tarce, dodać do jajek.
3. Następnie dodać majonez, posiekany koperek, sól oraz pieprz.
4. Całość wymieszać do połączenia składników.
![pasta z jajek](https://przepiski.pl/wp-content/uploads/2022/01/pasta-jajeczna-przepis.jpg)
Jeśli lubisz takie pasty kanapkowe, to koniecznie sprawdź również inne moje przepisy: pasta z tuńczykiem, pasta z suszonych pomidorów, pasta z makreli.