Domowe pasty kanapkowe to świetne smarowidło i idealny dodatek do chleba. Można je przygotować z różnych produktów w przenajróżniejszych kompozycjach smakowych. Na moim blogu znajdziecie wiele ciekawych przepisów na pasty kanapkowe i gorąco zachęcam Was do ich wypróbowania.
Tym razem w naszym domu zagościła pasta kanapkowa z 2 składników. Do jej przygotowania potrzebujemy białej fasoli, suszonych pomidorów oraz oczywiście przypraw do smaku. Pasta jest banalnie prosta w przygotowaniu a bardzo smaczna i bogata w białko oraz witaminy. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do chleba oraz wspaniała baza do różnego rodzaju przekąsek. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.
PASTA KANAPKOWA Z 2 SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4 | Czas przygotowania: 5 minut | Poziom trudności: Łatwy
Składniki
- 1 puszka białej fasoli
- 8 suszonych pomidorów z oleju
- sól
- pieprz
- szczypta chilli
Wykonanie
- Fasolę odsączamy na sitku i opłukujemy wodą. Następnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego.
- Pomidory suszone odsączamy z oleju.
- Do miski przekładamy fasolę, suszone pomidory, sól, pieprz oraz szczyptę chilli. Całość blendujemy na gładką masę.
- Gotową pastę serwujemy ze świeżym pieczywem.