Chcecie urozmaicić swoje codzienne kanapki? Polecam Wam prosty przepis na pastę kanapkową z 3 składników. Jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu a sprawi, że Wasze śniadanie czy kolacja będzie smakować rewelacyjnie!
Do przygotowania pasty kanapkowej potrzebujemy jajek, pora, oraz żółtego sera. Całość połączona jest delikatnym sosem na bazie jogurtu naturalnego, majonezu oraz musztardy. Tak przygotowana pasta kanapkowa smakuje wyśmienicie i z pewnością posmakuje każdemu z Was. Zapraszam na przepis, bo naprawdę warto! 10 minut pracy a smak nie do opisania!
PASTA KANAPKOWA Z 3 SKŁADNIKÓW
Składniki
- 200 g żółtego sera
- 4 jajka
- 1 mały por
DODATKOWO
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki musztardy
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce.
- Pora przekroić na pół i pokroić w paseczki.
- Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, musztardą, solą oraz pieprzem.
- Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać przygotowany sos, wymieszać.