Pieczarki nadziewane szynką to idealny pomysł na smaczną przekąskę. Jest ona bardzo łatwa w przygotowaniu i idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju spotkania rodzinne, domówki, a nawet na święta.
Sam smak zapiekanych pieczarek jest świetny, a dodatek farszu składającego się z szynki i pozostałych dodatków sprawia, że smakują one jeszcze lepiej. Przekąskę z pieczarek robi się naprawdę bardzo łatwo. Ta prosta i smaczna przekąska jest do zrobienia w kilka chwil, a jej cudowny smak zostanie z Wami na długo.
Poniżej zaprezentuję Wam szybki przepis na pyszne pieczarki nadziewane szynką. Jestem pewna, że zachwycą i Wasze podniebienia.
PRZEPIS NA PIECZARKI NADZIEWANE SZYNKĄ
Składniki:
- 8 dużych pieczarek
- 1/2 cebulki
- 4 plastry sera żółtego
- 1/3 pomidora
- 80 g szynki w plastrach
- sól
- pieprz
- papryka
- bazylia
Wykonanie
- Szynkę kroimy w kostkę.
- Wycinamy nóżki z pieczarek, kroimy w kosteczkę.
- Cebule kroimy w kostkę dusimy na patelni z pokrojonymi pieczarkami.
- Pomidory kroimy w kostkę.
- 1/2 sera żółtego kroimy w kostkę, 1/2 pozostawiamy na posypanie.
- Mieszkamy wszystkie składniki na nadzienie. Nadziewamy pieczarki. Posypujemy serem.
- Pieczemy 25 minut w 170 stopniach, grzanie góra/dół.