Pieczarki nadziewane szynką



Pieczarki nadziewane szynką to idealny pomysł na smaczną przekąskę. Jest ona bardzo łatwa w przygotowaniu i idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju spotkania rodzinne, domówki, a nawet na święta.

Sam smak zapiekanych pieczarek jest świetny, a dodatek farszu składającego się z szynki i pozostałych dodatków sprawia, że smakują one jeszcze lepiej. Przekąskę z pieczarek robi się naprawdę bardzo łatwo. Ta prosta i smaczna przekąska jest do zrobienia w kilka chwil, a jej cudowny smak zostanie z Wami na długo.

Poniżej zaprezentuję Wam szybki przepis na pyszne pieczarki nadziewane szynką. Jestem pewna, że zachwycą i Wasze podniebienia.

PRZEPIS NA PIECZARKI NADZIEWANE SZYNKĄ



Składniki:

  • 8 dużych pieczarek
  • 1/2 cebulki 
  • 4 plastry sera żółtego
  • 1/3 pomidora 
  • 80 g szynki w plastrach 
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • bazylia 

Wykonanie

  • Szynkę kroimy w kostkę. 
  • Wycinamy nóżki z pieczarek, kroimy w kosteczkę.
  • Cebule kroimy w kostkę dusimy na patelni z pokrojonymi pieczarkami. 
  • Pomidory kroimy w kostkę. 
  • 1/2 sera żółtego kroimy w kostkę, 1/2 pozostawiamy na posypanie.
  • Mieszkamy wszystkie składniki na nadzienie. Nadziewamy pieczarki. Posypujemy serem.
  • Pieczemy 25 minut w 170 stopniach, grzanie góra/dół. 




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

3 × 2 =