Placuszki karmelowe

Placuszki karmelowe

Dziś mam dla Was propozycję na niezwykle proste i przepyszne placuszki karmelowe. Idealnie sprawdzą się na śniadanie, kolację, a nawet obiad. Najchętniej jadłoby się je cały czas!



Przepis na placuszki karmelowe jest prosty i szybki, a same placki bardzo smaczne i sycące. Do ich przygotowania potrzeba jedynie 4 składników – pudding karmelowy (który dostaniecie w każdym większym markecie), mąka, jajko i odrobina proszku do pieczenia. Polecam przygotować te szybkie placuszki i gwarantuję, że pozostaną w Waszym menu na dłużej.

PLACUSZKI KARMELOWE PRZEPIS

Składniki / 8 sztuk

  • 1 kubek puddingu karmelowego (200 g)
  • 50 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia


Przygotowanie

1. Do miseczki przełożyć pudding karmelowy i wbić jajko. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

2. Całość dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

3. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu, wylać porcję masy i smażyć placuszki na średnim ogniu z obu stron na rumiano.

4. Placuszki podawać z ulubionymi dodatkami.



Placuszki karmelowe przepis
placki z patelni


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

trzynaście − 7 =