Domowe roladki z szynki z pastą jajeczną to świetna propozycja na pyszną i bardzo prostą w przygotowaniu przekąskę. Takie roladki z szynki idealnie sprawdzą się na święta, zarówno Bożego Narodzenia, jak i Wielkanocne. Będą również świetnym pomysłem na imprezowe przekąski, podczas rodzinnych spotkań czy wizyty przyjaciół.
Przepis na roladki z szynki z pastą jajeczną jest niesamowicie prosty a same roladki ekspresowe w przygotowaniu. Jestem pewna, że posmakują Wam i Waszym gościom. Zapraszam na przepis!
ROLADKI Z SZYNKI Z PASTĄ JAJECZNĄ – PRZEPIS
Składniki
- 8 plasterków szynki
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 czubata łyżka majonezu
- 50 g żółtego sera
- 2 ogórki kiszone
- garść siekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Ser żółty oraz ogórki również ścieramy na tarce.
- Składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez oraz posiekany szczypiorek. Pastę doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy.
- Na plasterki szynki wykładamy pastę jajeczną i zwijamy w roladki.