Roladki z szynki z pastą jajeczną

Roladki z szynki z pastą jajeczną

Domowe roladki z szynki z pastą jajeczną to świetna propozycja na pyszną i bardzo prostą w przygotowaniu przekąskę. Takie roladki z szynki idealnie sprawdzą się na święta, zarówno Bożego Narodzenia, jak i Wielkanocne. Będą również świetnym pomysłem na imprezowe przekąski, podczas rodzinnych spotkań czy wizyty przyjaciół.



Przepis na roladki z szynki z pastą jajeczną jest niesamowicie prosty a same roladki ekspresowe w przygotowaniu. Jestem pewna, że posmakują Wam i Waszym gościom. Zapraszam na przepis!

ROLADKI Z SZYNKI Z PASTĄ JAJECZNĄ – PRZEPIS

Składniki

  • 8 plasterków szynki
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 50 g żółtego sera
  • 2 ogórki kiszone
  • garść siekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 
  • Ser żółty oraz ogórki również ścieramy na tarce. 
  • Składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez oraz posiekany szczypiorek. Pastę doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy.
  • Na plasterki szynki wykładamy pastę jajeczną i zwijamy w roladki.


Roladki z szynki z pastą jajeczną przepis
Roladki z szynki
Roladki z szynki z pastą


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 3

Dodaj komentarz

dwa + czternaście =