Roladki z Szynki



Roladki z szynki to bardzo łatwa przekąska. Idealnie sprawdzą się na każdą nadarzającą się okazję, a nawet w przypadku niezapowiedzianych gości.

Przekąskę tą można przygotować z produktów, które zazwyczaj mamy w lodówce, w bardzo szybkim czasie. Wystarczy ugotować jajka, zetrzeć je na tarce z dodatkiem sera żółtego, pokroić paprykę i całość wymieszać z pozostałymi składnikami.

Roladki z szynki to idealna przekąska na urodziny, imieniny, domówkę, a nawet na święta. Zastanawiacie się jak przygotować roladki z szynki? Nie ma nic prostszego!

Poniżej znajdziecie przepis na szybkie roladki z szynki, które nie dość, że świetnie smakują, to dodatkowo stanowią ciekawą dekorację stołu.

PRZEPIS NA ROLADKI Z SZYNKI

Składniki

  • 8 plastrów szynki konserwowej
  • 6 jajek
  • 100 g sera żółtego
  • 1/2 papryki
  • 5 łyżek majonezu
  • 3 łyżeczki chrzanu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

  • Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Paprykę pokroić w paseczki. Szczypiorek drobno posiekać.
  • Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Do startych jajek dodać ser żółty, majonez, chrzan, szczypiorek, sól oraz pieprz. Całość wymieszać.
  • Powstały farsz wyłożyć na każdy plaster szynki, na farsz położyć pasek papryki, zawinąć na roladki.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *