Roladki z Szynki



Roladki z szynki to bardzo łatwa przekąska. Idealnie sprawdzą się na każdą nadarzającą się okazję, a nawet w przypadku niezapowiedzianych gości.

Przekąskę tą można przygotować z produktów, które zazwyczaj mamy w lodówce, w bardzo szybkim czasie. Wystarczy ugotować jajka, zetrzeć je na tarce z dodatkiem sera żółtego, pokroić paprykę i całość wymieszać z pozostałymi składnikami.

Roladki z szynki to idealna przekąska na urodziny, imieniny, domówkę, a nawet na święta. Zastanawiacie się jak przygotować roladki z szynki? Nie ma nic prostszego!

Poniżej znajdziecie przepis na szybkie roladki z szynki, które nie dość, że świetnie smakują, to dodatkowo stanowią ciekawą dekorację stołu.

PRZEPIS NA ROLADKI Z SZYNKI

Składniki

  • 8 plastrów szynki konserwowej
  • 6 jajek
  • 100 g sera żółtego
  • 1/2 papryki
  • 5 łyżek majonezu
  • 3 łyżeczki chrzanu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

  • Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Paprykę pokroić w paseczki. Szczypiorek drobno posiekać.
  • Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Do startych jajek dodać ser żółty, majonez, chrzan, szczypiorek, sól oraz pieprz. Całość wymieszać.
  • Powstały farsz wyłożyć na każdy plaster szynki, na farsz położyć pasek papryki, zawinąć na roladki.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 13

Dodaj komentarz

szesnaście − cztery =