Sałatka z cebulką konserwową i jajkiem

Sałatka z cebulką konserwową i jajkiem

Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka z cebulką konserwową i jajkiem. Proste składniki i cudowny smak. Sałatkę robi się dosłownie kilka minut. Podczas gotowania się jajek można przygotować pozostałe składniki i całą sałatkę jesteśmy w stanie zrobić w 10 minut!



Sałatka z cebulką marynowaną i jajkiem to idealna przekąska na kolację czy do pracy. Świetnie się sprawdzi również na spotkania rodzinne, imprezy domowe czy inne tego typu okazje. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!

SAŁATKA Z CEBULKĄ KONSERWOWĄ I JAJKIEM – PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 słoik cebulki perłowej marynowanej (300g)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 250 g szynki konserwowej
  • 1 słoik selera konserwowego
  • 1 cebula czerwona
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
  • Cebulkę, selera oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. 
  • Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w kosteczkę.
  • Szynkę konserwową kroimy w kostkę.
  • Majonez mieszamy z jogurtem tworząc sos.
  • Do miski przekładamy wszystkie składniki, dodajemy przygotowany sos, szczyptę soli oraz pieprzu, mieszamy.


Sałatka z cebulką marynowaną i jajkiem
Sałatka z cebulką konserwową i jajkiem
przepis na sałatkę z cebulką konserwową i jajkiem


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

3 × trzy =