Sałatka z tuńczykiem i selerem konserwowym to świetna propozycja na lunch lub kolację. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu i przepyszna. Ta sałatka nie tylko zadowoli Twój apetyt, ale także dostarczy niezbędnych składników odżywczych bez dodatkowego obciążenia dla żołądka.
Przepis na sałatkę z tuńczykiem i selerem konserwowym jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy. Sałatka jest wyrazista w smaku i bardzo treściwa. Wszystkie składniki świetnie do siebie pasują i się uzupełniają. Jeśli szukasz pomysłu na lekką sałatkę z tuńczykiem w roli głównej, nasza propozycja powinna przypaść Ci do gustu.
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I SELEREM KONSERWOWYM PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka tuńczyka
- 4 jajka
- 1 słoiczek selera konserwowego
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 cebula czerwona
- 4 ogórki konserwowe
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
2. Cebulę oraz ogórki konserwowe również pokroić w kosteczkę.
3. Tuńczyka, selera konserwowego i kukurydzę odsączyć z zalewy.
4. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
5. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać sos i wymieszać.
Smacznego!