Sernik Kinder Bueno

Sernik Kinder Bueno


Z pewnością jest wśród nas wiele osób, które uwielbiają serniki. Śmiem stwierdzić, że każdy je uwielbia. Przynajmniej ja nie znam nikogo, kto by nie lubił sernika. Osobiście uwielbiam serniki w każdej postaci. Te na kruchym cieście, sernik z jabłkami, sernik pieczony, czy bez pieczenia. Dla mnie każdy sernik smakuje rewelacyjnie.

Tym razem przygotowałam dla Was przepis na rewelacyjny sernik Kinder Bueno. Już sama nazwa świadczy o tym, że będzie przepyszny. Bo kto nie lubi batoników Kinder Bueno? Właśnie z ich dodatkiem będzie ten pyszny serniczek.

Przepis na sernik Kinder Bueno jest bardzo łatwy. W przygotowaniu tego deseru pomógł mi mój nowy sprzęt, w którym się zakochałam od pierwszego użycia. Był to mikser planetarny firmy Ariete. Przy jego użyciu w łatwy sposób połączyłam wszystkie składniki masy.

Robot planetarny Ariete to idealny wynalazek dla osób, które lubią przebywać w kuchni. W znacznym stopniu ułatwi on pracę oraz sprawi, że każde ciasto będzie idealnie zagniecione, a masa odpowiednio puszysta. Posiada on dużą moc – 2400W, co pomoże nam idealnie ubić pianę, czy zagnieść ciasto. Dodatkowo wyposażony jest w dużą misę, dzięki czemu zmieścimy w niej dużą porcję składników. Ten sprzęt to idealny wynalazek!

PRZEPIS NA SERNIK KINDER BUENO



Składniki

  • 500 g sera z wiaderka
  • 3 jajka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1/3 szklanki oleju
  • 0,5 szklanki mleka w proszku
  • 2 łyżki kremu czekoladowego
  • 100 g cukru
  • 150 g herbatników
  • 100 g masła
  • 3 batoniki Kinder Bueno

Polewa:

  • 1 czekolada mleczna
  • 3-4 łyżki mleka

Wykonanie

  • Herbatniki mielimy, dodajemy do nich roztopione masło, mieszamy.
  • Całość przesypujemy na formę u mnie tortownica 20 cm, wyłożoną papierem do pieczenia.
  • W misce umieszczamy 500 g sera, żółtka, proszek budyniowy. Całość mieszamy przy pomocy miksera.
  • Kolejno do miski dodajemy olej, mleko w proszku, zmielone batoniki Kinder Bueno oraz krem czekoladowy. Całość mieszamy do połączenia składników i odstawiamy na bok.
  • Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
  • Do ubitych z cukrem białek stopniowo dodajemy masę serową. Całość ciągle mieszamy przy pomocy miksera.
  • Gotową masę przekładamy na tortownicę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy przez 60 minut, grzanie góra-dół. Sernik zostawiamy do przestygnięcia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
  • Polewa: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Gotową polewę wyłożyć na przestygnięty sernik.


Sernik Kinder Bueno przepis
przepis na sernik Kinder Bueno
przepis na sernik z Kinder Bueno


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *