Surówka z młodej kapusty rzodkiewki i ogórka



Surówka z młodej kapusty i ogórka

Surówka to obowiązkowy dodatek do każdego obiadu. Dzięki nim każde danie obiadowe smakuje o wiele lepiej. Dodatkowo surówki obiadowe są zdrowe i pełne witamin, dlatego warto je przygotowywać.

Przepisów na surówki do obiadu jest mnóstwo, każda równie smaczna. Tym razem przygotowałam pyszną surówkę z młodej kapusty, rzodkiewki i ogórka, która bardzo posmakowała moim domownikom. Jest bardzo lekka, smaczna i świeża.

Przepis na surówkę z młodej kapusty jest bardzo łatwy, dlatego tym bardziej polecam Wam przygotować ją w swoim domu. Sezon na kapustę, ogórki i rzodkiewkę w pełni, dlatego powinniście skorzystać z tego przepisu. Smacznego.

PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z MŁODEJ KAPUSTY I OGÓRKA



Składniki

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 świeży ogórek
  • 5 rzodkiewek
  • 1 marchewka
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki oliwy
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego

Wykonanie

  • Kapustę poszatkować, następnie dodać do niej sól oraz cukier.
  • Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do kapusty.
  • Rzodkiewki umyć i pokroić w paseczki. Ogórka obrać i również pokroić w półplasterki.
  • Wszystko przełożyć do miseczki, w której znajduje się kapusta, dodać olej oraz ocet. Całość doprawić solą oraz pieprzem do smaku.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.3 / 5. Oddanych głosów: 4

Dodaj komentarz

4 × 5 =