Dzisiaj pomysł na prostą i smaczną przekąskę na ciepło – zapiekane bułeczki z pieczarkami i serem. Są niezwykle smaczne i bardzo proste w przygotowaniu. Potrzeba tylko kilku prostych składników, które większość z was zapewne znajdzie w swojej kuchni.
Zapiekane bułki z pieczarkami i serem sprawdzą się doskonale jako przekąska na imprezę, lub po prostu na kolację. Do wykonania takich zapiekanek możecie użyć dowolnych bułek jakie macie pod ręką. Wystarczy jedynie wydrążyć z nich środek, wypełnić je nadzieniem z pieczarek i cebuli, posypać żółtym serem i pyszna przekąska gotowa!
ZAPIEKANE BUŁECZKI Z PIECZARKAMI I SEREM – PRZEPIS
Składniki
- 5 bułek
- 500 g pieczarek
- 100 g sera żółtego
- 1 cebula
- łyżka masła
- sól
- pieprz
- szczypiorek
Wykonanie
1. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na odrobinie masła.
2. Następnie do cebuli wrzucamy pokrojone pieczarki i dusimy aż do odparowania z nich wody. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Z bułek odcinamy wierzch i wydrążamy środek.
4. Każdą bułkę wypełniamy grzybami i posypujemy startym na tarce serem żółtym.
5. Nasze zapiekanki przekładamy na blachę, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. i zapiekamy przez około 15 minut.
6. Gotowe bułeczki posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
pyszne na kolacje! 🤗