Zapiekane bułeczki z pieczarkami i serem

zapiekane bułeczki z pieczarkami i serem

Dzisiaj pomysł na prostą i smaczną przekąskę na ciepło – zapiekane bułeczki z pieczarkami i serem. Są niezwykle smaczne i bardzo proste w przygotowaniu. Potrzeba tylko kilku prostych składników, które większość z was zapewne znajdzie w swojej kuchni.



Zapiekane bułki z pieczarkami i serem sprawdzą się doskonale jako przekąska na imprezę, lub po prostu na kolację. Do wykonania takich zapiekanek możecie użyć dowolnych bułek jakie macie pod ręką. Wystarczy jedynie wydrążyć z nich środek, wypełnić je nadzieniem z pieczarek i cebuli, posypać żółtym serem i pyszna przekąska gotowa!

ZAPIEKANE BUŁECZKI Z PIECZARKAMI I SEREM – PRZEPIS

Składniki

  • 5 bułek
  • 500 g pieczarek
  • 100 g sera żółtego
  • 1 cebula
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek


Wykonanie

1. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na odrobinie masła.

2. Następnie do cebuli wrzucamy pokrojone pieczarki i dusimy aż do odparowania z nich wody. Doprawiamy solą i pieprzem.

3. Z bułek odcinamy wierzch i wydrążamy środek.

4. Każdą bułkę wypełniamy grzybami i posypujemy startym na tarce serem żółtym.

5. Nasze zapiekanki przekładamy na blachę, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. i zapiekamy przez około 15 minut.

6. Gotowe bułeczki posypujemy posiekanym szczypiorkiem.



zapiekane bułki z pieczarkami i serem
zapiekane bułki z serem przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 13

1 komentarz

Dodaj komentarz

2 × dwa =