Młoda Kapusta na Pomidorowo



Młoda kapusta na pomidorowo z dodatki marchewki i sosu pomidorowego to idealny dodatek do pysznych letnich dań. Świetnie smakuje szczególnie w towarzystwie młodych ziemniaczków i ulubionym mięsem. 

Składniki:

  • 1 młoda kapusta średniej wielkości
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1/4 kostki masła
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżeczki vegety
  • 1 kostka rosołowa


Przygotowanie:

  • Kapustę ścieramy na szatkownicy, marchewkę na tarce a cebulkę kroimy w kosteczkę.
  • Rozdrobnione składniki przesypujemy do garnka, dodajemy kostkę rosołową, masło, vegetę i zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem do miękkości.
  • Następnie dodajemy przecier pomidorowy, śmietanę oraz mąkę rozpuszczoną w wodzie. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę.
  • Na samym końcu doprawiamy do smaku pieprzem i solą.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

dwanaście − 7 =