Ciasto krówka bez pieczenia w 15 minut

Ciasto krówka bez pieczenia w 15 minut

Proste, a zarazem bardzo smaczne ciasto krówka bez pieczenia, które składa się z herbatników, krakersów, masy krówkowej, masy śmietankowej i płatków migdałów. Idealny deser do popołudniowej kawy lub na specjalne okazje.



Przepis na ciasto krówka bez pieczenia jest bardzo prosty i szybki. Przygotujecie je w zaledwie 15 minut, a smakiem zaskoczy niejedno podniebienie. Jeśli jesteście miłośnikami ciast bez pieczenia, to zachęcam do wypróbowania tego przepisu.

CIASTO KRÓWKA BEZ PIECZENIA W 15 MINUT PRZEPIS

Składniki

  • 500 ml śmietanki kremówki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 śmietan-fix
  • 4 łyżki masy krówkowej
  • 24 herbatniki kakaowe
  • 24 krakersy
  • 1/2 szklanki płatków migdałów


Przygotowanie

1. Płatki migdałów podprażyć na suchej patelni do zarumienienia.

2. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan-fixu.

3. Formę o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników kakaowych.

4. Następnie wyłożyć połowę masy śmietankowej i całość przykryć warstwą krakersów.

5. Na krakersach rozsmarować 2 łyżki masy krówkowej i przykryć kolejną warstwą krakersów.

6. Na krakersach rozprowadzić pozostałą masę śmietankową.

7. Na masie ułożyć warstwę herbatników kakaowych. Kolejno wyłożyć 2 łyżki masy krówkowej. Wierzch posypać prażonymi płatkami migdałów.

8. Tak przygotowane ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia.



Ciasto krówka bez pieczenia
ciasto krówka
ciasto krówka na herbatnikach w 15 minut


Zapraszamy również na krótki filmik, w którym możecie zobaczyć jak krok po kroku przygotować to pyszne ciasto krówka bez pieczenia!

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.6 / 5. Oddanych głosów: 22

Dodaj komentarz

10 − 2 =