Francuskie ciasteczka serowe

Francuskie ciasteczka serowe

Francuskie ciasteczka serowe to bardzo smaczna przekąska, którą można przygotować w kilka minut. Są to jedne z lepszych ciasteczek, jakie kiedykolwiek jadłam. Chcecie skosztować? Zapraszam!



Te ekspresowe ciasteczka serowe są bardzo łatwe w przygotowaniu, a cały przepis składa się z kilku prostych składników. Dodatkowo są one ogólnodostępne, co jest również dużym plusem. Do przygotowania ciasteczek użyłam gotowego ciasta francuskiego. Uważam, że jest to świetny wynalazek, ponieważ z jego dodatkiem można przygotować wiele smakołyków. Polecam Wam szczególnie:

Zapraszam serdecznie wszystkich miłośników domowych smakołyków na pyszne francuskie ciasteczka serowe. Szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska, która zadowoli każdego łakomczucha. 

PRZEPIS NA FRANCUSKIE CIASTECZKA SEROWE



Składniki

  • 400 g twarogu 
  • 4 łyżki cukru 
  • 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki budyniu waniliowego  
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego  

Wykonanie

  • Twaróg wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami, budyniem waniliowym.
  • Ciasto francuskie podzielić na 15 równych kwadratów. Na każdym z kawałków umieścić nadzienie.
  • Kwadraty złożyć na pół, krawędzie zlepić przy pomocy widelca. 
  • Piec przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.


Francuskie ciasteczka serowe przepis
przepis na francuskie ciasteczka serowe


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

siedem + czternaście =