Koperty z ciasta francuskiego

Koperty z ciasta francuskiego

Lubicie szybkie przekąski, które można przygotować w mgnieniu oka? Mam dla Was super przepis! Idealną bazą to szybkich przekąsek na ciepło jest ciasto francuskie. Świetnie smakuje w wersji na słodko i na słono.

Na blogu znajdziecie wiele przepisów z ciasta francuskiego, które Wam gorąco polecam, szczególnie na różnego rodzaju domowe przyjęcia czy imprezy.



Koperty z ciasta francuskiego

Koperty z ciasta francuskiego to idealny pomysł na szybką przekąskę. Robi się je naprawdę bardzo szybko, a do ich przygotowaniu potrzeba kilku produktów, które są ogólnodostępne. Takie koperty z ciasta francuskiego świetnie smakują z dodatkiem ketchupu, ale można je także zaserwować w towarzystwie filiżanki czerwonego barszczu.

Zapraszam serdecznie wszystkich miłośników domowych przekąsek do wypróbowania przepisu na koperty z ciasta francuskiego. Jestem pewna, że posmakują każdemu z Was.

PRZEPIS NA KOPERTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 150 g żółtego sera
  • 3 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na odrobinie masła.
  • Do duszącej się cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. Całość smażymy, co jakiś czas mieszając. Pod koniec doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Ser żółty ścieramy na tarce.
  • Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kwadraciki. Każdy z nich smarujemy niewielką porcją ketchupu.
  • Na każdym kawałki pod skosem układamy porcję pieczarek oraz sera żółtego.
  • Następnie zlepiamy ze sobą dwa przeciwległe rogi ciasta.
  • Gotowe przekąski wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez ok. 20 minut, do zarumienienia.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

1 komentarz

Dodaj komentarz

12 − trzy =