Jajka po tatarsku

Jajka po tatarsku

Jajka po tatarsku to pyszna przekąska, która idealnie sprawdzi się na Wielkanocny stół. Będą również świetnym wyborem na domowe imprezy, czy rodzinne spotkania. Ta przekąska z pewnością zaskoczy każdego swoim smakiem, a także kolorowym wyglądem.



Jajka po tatarsku są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ponadto nie wymagają skomplikowanych składników, ponieważ wszystkie produkty, niezbędne do przygotowania tej przekąski można zakupić w każdym sklepie. Jajka po tatarsku są naprawdę przepyszne, przekonajcie się sami, zapraszam na przepis!

Na Wielkanoc polecam Wam również sałatkę tatarską, która jest pyszna: sałatka tatarska.

JAJKA PO TATARSKU – PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych
  • 1 cebula czerwona
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić na połówki.
  • Pieczarki marynowane oraz ogórki konserwowe odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kosteczkę.
  • Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.
  • Szczypiorek drobno posiekać.
  • Do miski przełożyć posiekane składniki, szczypiorek, dodać majonez, jogurt naturalny, musztardę, szczyptę soli oraz pieprzu, wymieszać.
  • Na talerz wyłożyć sos tatarski, ułożyć na nim jajka, delikatnie je wciskając w sos. Udekorować wedle uznania.


Jajka po tatarsku przepis
Przepis na jajka po tatarsku
Jajka po tatarsku na Wielkanoc


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 152

1 komentarz

Dodaj komentarz

jedenaście − dwa =