Jajka w sosie musztardowym

Jajka w sosie musztardowym

Jajka w sosie musztardowym są przepyszne, a w dodatku proste i szybkie w przygotowaniu. To idealna przekąska na święta Wielkanocne, a także inne okazje w ciągu roku.



Przepis na jajka w sosie musztardowym jest niesamowicie prosty, a składniki niezbędne do ich przygotowania większość z Was posiada w swojej lodówce. Zapraszam na przepis! Jajka w sosie musztardowym z pewnością Wam posmakują. Polecam Wam również jajka po tatarsku oraz jajka w sosie czosnkowym.

JAJKA W SOSIE TATARSKIM – PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek do dekoracji


Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić na połówki.
  • Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, musztardą, szczyptą soli oraz pieprzu.
  • Na talerz wyłożyć przygotowany sos, ułożyć na nim jajka, delikatnie je wciskając. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.


Przepis na jajka w sosie musztardowym
Jajka w sosie musztardowym
Szybkie jajka w sosie musztardowym
Jajka w sosie musztardowym


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 23

Dodaj komentarz

jedenaście − 2 =