Kanapkowa pasta z chrzanem to świetne smarowidło, które stanowi idealny dodatek do kanapek. Taką pastę można przygotować w mgnieniu oka, ponieważ wystarczy jedynie ugotować jajka, wymieszać je z chrzanem, majonezem i szczypiorkiem. Proste prawda? A jakie dobre!
Pasta z chrzanem smakuje naprawdę świetnie. Szczególnie ze świeżym pieczywem. Możemy ją zaserwować na śniadanie, kolację, a także posmarować nią bagietki i podać w formie przekąsek na domowej imprezie czy na świętach.
Poniżej przygotowałam przepis na tę pyszną pastę z chrzanem. Nie ma tu nic skomplikowanego, więc gorąco zachęcam Was do jej przygotowania w swoim domu.
KANAPKOWA PASTA Z CHRZANEM – PRZEPIS
Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy
Składniki
- 4 jajka
- 3 łyżeczki tartego chrzanu
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- szczypiorek
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
- Do miseczki z jajkami przekładamy majonez, chrzan oraz posiekany szczypiorek. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy.