Kanapkowa pasta z chrzanem

Kanapkowa pasta z chrzanem

Kanapkowa pasta z chrzanem to świetne smarowidło, które stanowi idealny dodatek do kanapek. Taką pastę można przygotować w mgnieniu oka, ponieważ wystarczy jedynie ugotować jajka, wymieszać je z chrzanem, majonezem i szczypiorkiem. Proste prawda? A jakie dobre!



Pasta z chrzanem smakuje naprawdę świetnie. Szczególnie ze świeżym pieczywem. Możemy ją zaserwować na śniadanie, kolację, a także posmarować nią bagietki i podać w formie przekąsek na domowej imprezie czy na świętach.

Poniżej przygotowałam przepis na tę pyszną pastę z chrzanem. Nie ma tu nic skomplikowanego, więc gorąco zachęcam Was do jej przygotowania w swoim domu.

KANAPKOWA PASTA Z CHRZANEM – PRZEPIS


Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 4 jajka
  • 3 łyżeczki tartego chrzanu
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
  • Do miseczki z jajkami przekładamy majonez, chrzan oraz posiekany szczypiorek. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy.
Kanapkowa pasta z chrzanem przepis
Kanapkowa pasta z chrzanem przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Dodaj komentarz

5 × pięć =