Pasta z fasoli i suszonych pomidorów to świetne smarowidło na kanapki. Tak przygotowana pasta kanapkowa najlepiej smakuje, kiedy chwilkę poleży w lodówce, wówczas smaki się przygryzają i wtedy jest najpyszniejsza.
Przepis na pastę z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów jest banalnie prosty. Do jej przygotowania potrzeba 2 głównych składników, czerwonej fasoli oraz suszonych pomidorów. Pasta jest przepyszna, pożywna i zdrowa. Zapraszam na przepis!
PRZEPIS NA PASTĘ Z SUSZONYCH POMIDORÓW I FASOLI
Składniki
- 400 g czerwonej fasoli z puszki
- 5-6 suszonych pomidorów z zalewy
- 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Czerwoną fasolę odsączyć z zalewy. Przełożyć do miski, dodać suszone pomidory, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę słodką, sól pieprz. Całość zblendować na gładką masę.
- Gotową pastę wstawić do lodówki na kilka godzin by smaki się przegryzły.