Pasta z szynki to jeden z moich ulubionych pomysłów na śniadaniową pastę kanapkową. Ekspresowa w przygotowaniu i niezwykle aromatyczna w smaku. Do tego pożywna i sycąca. W połączeniu ze świeżym pieczywem smakuje naprawdę obłędnie.
Przepis na pastę z szynki jest dziecinnie prosty. Pasta składa się z 3 głównych składników, które z pewnością każdy znajdzie w swojej lodówce. Do tego przyprawy, sos i pyszna pasta na kanapki gotowa. Polecam przygotować to pyszne smarowidło przy najbliższej okazji, aby urozmaicić nieco śniadanie.
PASTA Z SZYNKI PRZEPIS
Składniki
- 150 g szynki konserwowej w kawałku
- 200 g żółtego sera w kawałku
- 5 jajek
- sól
- pieprz
- 2 łyżki majonezu
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce.
- Ser żółty oraz szynkę również ścieramy na tarce.
- Składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, sól oraz pieprz.
- Dokładnie całość mieszamy do połączenia składników i podajemy na pieczywie.