Zobaczcie jak w zaledwie 15 minut, powstaje przepyszna pasta z tuńczyka jajek i twarogu. Idealna do kanapek, tortilli, jako przekąska, a także na śniadanie czy kolację.
Jak zrobić pastę z tuńczyka?
Okazuje się, że bardzo łatwo! Wystarczy puszka tuńczyka, kilka jajek, twaróg i pyszna pasta z tuńczyka gotowa. Do tego posiekana cebulka, jogurt naturalny i przyprawy. Przepis jest banalny prawda?
Oczywiście możemy go w dowolny sposób urozmaicać i modyfikować wedle swojego smaku. A tymczasem zostawiam Was z naszym ulubionym przepisem na pyszną pastę z tuńczykiem, jajkiem i serem białym.
PRZEPIS NA PASTĘ Z TUŃCZYKIEM JAJKIEM I TWAROGIEM
Składniki:
- 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka
- 100 g twarogu
- 1 czerwona cebulka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- Pieprz
- Sól
Przygotowanie
- Tuńczyka odcedzić i przełożyć do miski.
- Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Cebulę pokroić w drobną kostkę.
- Wszystkie składniki umieścić w misce z tuńczykiem i wymieszać. Doprawić pieprzem i solą do smaku.
- Podawać ze świeżym pieczywem.
Świetny przepis! na pewno wypróbuję 🙂
Robiłam dzisiaj na śniadanie, wyszła pyszna!
Wyszło super