Dziś mam dla Was propozycję na niezwykle proste i przepyszne placuszki karmelowe. Idealnie sprawdzą się na śniadanie, kolację, a nawet obiad. Najchętniej jadłoby się je cały czas!
Przepis na placuszki karmelowe jest prosty i szybki, a same placki bardzo smaczne i sycące. Do ich przygotowania potrzeba jedynie 4 składników – pudding karmelowy (który dostaniecie w każdym większym markecie), mąka, jajko i odrobina proszku do pieczenia. Polecam przygotować te szybkie placuszki i gwarantuję, że pozostaną w Waszym menu na dłużej.
PLACUSZKI KARMELOWE PRZEPIS
Składniki / 8 sztuk
- 1 kubek puddingu karmelowego (200 g)
- 50 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie
1. Do miseczki przełożyć pudding karmelowy i wbić jajko. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
2. Całość dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
3. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu, wylać porcję masy i smażyć placuszki na średnim ogniu z obu stron na rumiano.
4. Placuszki podawać z ulubionymi dodatkami.