Podwójna Rozkosz Bez Pieczenia



Ciasto podwójna rozkosz to bardzo łatwy i szybki deser bez pieczenia. Idealny dla osób, które nie mają piekarnika, lub po prostu mają ochotę na przygotowanie czegoś w wersji bez pieczenia.

Ciasto podwójna rozkosz możemy zaliczyć do serników gotowanych, ponieważ w jego składzie jest ser, który jest głównym składnikiem właśnie serników gotowanych.

Ciasto podwójna rozkosz jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Kiedy się sprężymy, możemy je wykonać nawet w 15 minut. Później musimy tylko poczekać na stężenie masy i odstawić ciasto na kilka godzin do lodówki, ale to najmniejszy problem.

Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na pyszne ciasto podwójna rozkosz bez pieczenia. Nazwa ciasta wywodzi się z tego, że jest ono podwójne. Wierzch ciasta możecie polać ulubioną polewą lub posypać cukrem pudrem. Ja tym razem wykonałam ciasto beż żadnej polewy.

PRZEPIS NA CIASTO PODWÓJNA ROZKOSZ



Składniki

  • 3 jajka
  • 1 kg twarogu z wiaderka
  • 200 ml mleka
  • 3 budynie śmietankowe bez cukru
  • 200 g masła
  • 300 g herbatników kakaowych
  • 3/4 szklanki cukru

Przygotowanie

  • Masło rozpuszczamy z dodatkiem cukru. Do lekko ciepłego masła, dodajemy ser oraz jajka, mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  • Budynie rozpuszczamy w 200 ml mleka, dodajemy do powstałej masy. Całość gotujemy na małej mocy palnika, ciągle mieszając do uzyskania gęstej masy.
  • Formę 23×27 wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej jedną warstwę herbatników.
  • Na herbatniki wykładamy 1/2 masy, a na nią kolejną warstwę herbatników.
  • Na herbatniki wykładamy resztę masy a na nią ostatnią warstwę herbatników.
  • Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

2 komentarze

Dodaj komentarz

szesnaście − 10 =