Szybkie przekąski to jedne z najczęściej wyszukiwanych przystawek w internecie. W dzisiejszych czasach większość z nas ma zaplanowany dzień co do minuty, a szukając przepisów lubi stawiać na prostotę i szybkość wykonania.
Rogaliki z szynką i serem to fenomenalna przekąska, którą można przygotować w ekspresowym tempie. Wystarczy zaledwie 4 podstawowe składniki! Są bardzo smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia i idealnie sprawdzą się na każdą okazję. Zapraszam na przepis!
PRZEPIS NA ROGALIKI Z SZYNKĄ I SEREM
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 12 plastrów ulubionej szynki
- 12 plastrów żółtego sera
- ketchup
- 1 roztrzepane jajko
- czarnuszka do posypania
Wykonanie
- Ciasto francuskie dzielimy na pół, wzdłuż dłuższego boku. Następnie otrzymane części dzielimy na małe trójkąty (takie jak na rogaliki).
- Każdy z trójkątów smarujemy ketchupem, a następnie nakładamy na niego plaster sera oraz szynki.
- Całość zwijamy w rogaliki i przekładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15 minut.