Sałatka z czerwoną papryką



Sałatka z czerwoną papryką

Papryka to bardzo smaczne warzywo, które powinno zagościć na stałe w naszym codziennym menu. Ma delikatny, lekko słodkawy smak, dodatkowo jest zdrowa i niskokaloryczna.

Czerwona papryka to idealny dodatek do wielu dań obiadowych. Z jej użyciem możecie wykonać zapiekankę obiadową – zapiekanka rodzinna lub kurczaka pod paprykową pierzynką. Może także posłużyć jako dodatek do wielu smacznych sałatek.

Sałatka z papryką kryje w sobie wszystko to, co najlepsze. Do jej przygotowania potrzebujemy kilku prostych składników, takich jak papryka, ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, jajka, kukurydza i por. Wszystkie są ogólnodostępne. Sałatka z czerwoną papryką to idealny pomysł na smaczną kolację, a także poczęstunek dla gości podczas domowej imprezy.

PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z CZERWONĄ PAPRYKĄ



Składniki

  • 1 papryka czerwona
  • 1 por
  • 1 słoik pieczarek marynowanych
  • 8 ogórków konserwowych
  • 5 jajek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na miękko. Następnie obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
  • Pora myjemy i kroimy w półkrążki.
  • Pieczarki marynowane odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę.
  • Kukurydze odsączamy z zalewy.
  • Paprykę oraz ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy jogurt naturalny, majonez, sól oraz pieprz. Całość mieszamy.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

12 − 1 =