Sałatka z musztardowo-miodowym dressingiem to bardzo smaczna propozycja na lekki obiad lub kolację. Doskonale sprawdzi się także jako przekąska na spotkanie ze znajomymi. Sałatka składa się ze świeżych warzyw, jajek, sera sałatkowego i aromatycznego dressingu musztardowo-miodowego, który nadaje całości wyjątkowego smaku. Przepis na sałatkę jest bardzo prosty i szybki, dlatego tym bardziej polecam wszystkim wypróbować.
SAŁATKA Z MUSZTARDOWO-MIODOWYM DRESSINGIEM PRZEPIS
Składniki
- 1/2 opakowania mixu sałat
- 2 jajka
- 100 g sera sałatkowego
- 3 rzodkiewki
- 3-4 suszone pomidory
- 1 średni ogórek świeży
- garść słonecznika
Dressing
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki.
2. Ser sałatkowy kroimy w kosteczkę, rzodkiewki w plasterki, ogórka w półplastry.
3. Suszone pomidory odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałeczki.
4. Składniki na dressing łączymy ze sobą.
5. Na talerz wykładamy sałatę, rzodkiewkę, ogórka, pomidory suszone jajka oraz ser. Całość posypujemy słonecznikiem i polewamy przygotowanym dressingiem.