Ekspresowa pasta kanapkowa

Ekspresowa pasta kanapkowa

Ekspresowa pasta kanapkowa to świetny dodatek do tradycyjnego pieczywa. Dzięki niej nawet zwykłe kanapki będą smakować o wiele lepiej.



Pasta w swoim składzie zawiera tylko 3 składniki: jajka, świeży ogórek oraz kremowy serek. Jajka ściera się na tarce, a ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Dzięki temu pasta jest chrupiąca.

Ta szybka i smaczna pasta kanapkowa idealnie sprawdzi się na śniadanie, kolację, a także będzie idealnym dodatkiem do imprezowych przekąsek. Robi się ją naprawdę bardzo szybko, ale tak samo znika. Zapraszam na przepis!

EKSPRESOWA PASTA KANAPKOWA – PRZEPIS


Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 15 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 200 g serka śmietankowego typu almette 
  • 2 ogórki świeże
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 
  • Ogórki obieramy i kroimy w drobną kosteczkę
  • Do miseczki przekładamy serek, pokrojone ogórki i starte na tarce jajka. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. 
  • Gotową pastę serwujemy ze świeżym pieczywem. 


Ekspresowa pasta kanapkowa


Ekspresowa pasta kanapkowa

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

siedemnaście − 1 =