Zapraszam wszystkich miłośników gofrów na pyszne gofry serowe. Jeśli lubicie eksperymentować w kuchni, a w dodatku jesteście wielkimi fanami gofrów, ten przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu.
Przepis na gofry twarogowe jest bardzo prosty, gofry wychodzą przepyszne a w dodatku bardzo sycące. Dodatek sera sprawia, że są pełnowartościowe i sycące. Takie gofry serowe świetnie smakują z cukrem pudrem, a także dodatkiem owoców, dżemu czy kremu czekoladowego. Jeśli chcecie by były bardziej fit, można zastąpić tradycyjny cukier erytrytolem. Zapraszam na przepis!
GOFRY SEROWE – PRZEPIS
Składniki
- 200 g twarogu
- 2 jajka
- 85 ml mleka
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka oleju
- 75 g mąki
Wykonanie
- Wszystkie składniki, tj. twaróg, jajka, mąkę, mleko, cukier, oraz olej przekładamy do misy blendera. Blendujemy na gładką masę, powinna mieć konsystencję gęstej śmietany.
- Gofrownicę dobrze rozgrzewamy. Nakładamy porcję ciasta i przykrywamy. Ważne jest to, by nie otwierać gofrownicy podczas robienia się gofrów.
- Gofry dekorujemy ulubionymi dodatkami.