Jajka faszerowane to przekąska, której nie może zabraknąć na Wielkanocnym stole. Przepisów na jajka nadziewane jest mnóstwo, można je przygotować na wiele różnych sposobów.
Tym razem przyszykowałam jajka faszerowane łososiem. Do ich przygotowania potrzeba zaledwie kilku składników. Robi się je naprawdę ekspresowo, a smakują rewelacyjnie! Idealnie sprawdzą się na Wielkanoc i nie tylko! Zapraszam na przepis!
JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM – PRZEPIS
Składniki
- 4 jajka
- ok 100 g łososia wędzonego na zimno
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- kilka gałązek koperku
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki, przekrawamy na połówki. Delikatnie oddzielamy białka od żółtek.
- Do miseczki przekładamy żółtka, jogurt naturalny, majonez oraz łososia wędzonego. Pamiętajcie, by odrobinę łososia odłożyć do późniejszej dekoracji jajek.
- Zawartość miseczki blendujemy na gładką masę.
- Otwory w białkach nadziewamy przygotowaną pastą. Wierzch dekorujemy kawałkami łososia i posypujemy koperkiem.
Polecam Wam również inne ciekawe przepisy na jajka faszerowane:
- Różowe jajka faszerowane
- Jajka faszerowane brokułem
- Jajka faszerowane twarogiem
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Wielkanocne jajka faszerowane
- Jajka faszerowane ćwikłą
- Jajka faszerowane szynką