Parówki w cieście francuskim to idealny pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju domowe imprezy, czy spotkania ze znajomymi.
Przekąski z ciasta francuskiego z dodatkiem parówek, nie dość, że świetnie smakują, to dodatkowo wyglądają bardzo ciekawie. Goście z pewnością będą zadowoleni z takiego poczęstunku.
Parówkowe przeplatańce to pyszna przekąska, którą można przygotować z 2 składników – ciasta francuskiego i parówek. Czas potrzebny do przygotowania to zalewie kilkanaście minut.
Przekąska ta idealnie sprawdzi się także jako ciepły poczęstunek w przypadku niezapowiedzianych gości. Dodatkowo możecie ją przygotować dzieciakom, na pewno będą zadowolone z takiego podwieczorku, ponieważ przekąska wygląda naprawdę ciekawie.
Zapraszam do zapoznania się z przepisem na pyszną przekąskę z parówek i ciasta francuskiego w formie przeplatańców.
PRZEPIS NA PARÓWKOWE PRZEPLATAŃCE
Składniki
- 8-10 parówek
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
Wykonanie
- Ciasto francuskie rozkładamy na blacie, kroimy na długie, wąskie paski, wzdłuż krótszego boku.
- Parówki kroimy na kawałki, następnie nakładamy na wykałaczkę końcówkę ciasta francuskiego i kawałek parówki i tak na przemian.
- Gotowe przekąski wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy przez 10-15 minut.
- Podajemy z ketchupem lub ulubionym sosem.
Zrobiłam na walentynki, mąż był zachwycony