Awokado to dobrze nam znany owoc, który posiada mnóstwo właściwości zdrowotnych. Zawiera kwasy omega, kwas foliowy, magnez, wapń, potas, fosfor, oraz witaminy A, C, E, B.
Regularne spożywanie awokado pozytywnie wpłynie na nasz organizm. Dodatkowo poprawi kondycję naszych włosów oraz wygładzi cerę.
Zastanawiacie się jak jeść awokado? Istnieje wiele ciekawych przepisów, jednym z nich jest pasta z awokado, na którą recepturę znajdziecie poniżej.
Składniki:
- 1 awokado,
- 2 ząbki czosnku,
- sok z 1/3 cytryny,
- szczypta soli.
Sposób przygotowania:
Awokado obieramy, ugniatamy widelcem. Czosnek przeciskamy przez wyciskarkę. Dodajemy sól, oraz wyciśnięty sok z cytryny, dokładnie mieszamy.
Podajemy z pieczywem oraz dodatkami: warzywami, jajkiem.