Pasta z prażoną cebulką

Pasty kanapkowe to świetny wynalazek, który ostatnio pojawia się w naszym domu bardzo często. Moim zdaniem to idealny pomysł na śniadanie, kolację, a także świetna baza do wielu przekąsek.



Na moim blogu znajdziecie wiele ciekawych przepisów na pasty kanapkowe, które Wam gorąco polecam. Bardzo smaczna jest pasta brokułowa, pasta jajeczna czy pasta kanapkowa z selera naciowego.

Poniżej zaprezentuję Wam przepis na pastę kanapkową z prażoną cebulką. Jest bardzo oryginalna w smaku, łatwa w przygotowaniu i dodatkowo szybka. Należy ugotować jajka, wymieszać je ze startym na tarce serem żółtym, prażoną cebulką oraz sosem. Sos to nic innego jak majonez, musztarda oraz jogurt naturalny.

Taka pasta kanapkowa z prażoną cebulką świetnie smakuje na świeżym pieczywie, a także na krakersach czy bagietce.

PRZEPIS NA PASTĘ Z PRAŻONĄ CEBULKĄ

Składniki

  • 5 jajek
  • 100 g żółtego sera
  • 4 łyżki prażonej cebulki
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
  • Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Do miski przesypujemy ser, jajka, prażoną cebulkę dodajemy majonez, musztardę oraz jogurt naturalny. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
  • Pastę podajemy ze świeżym pieczywem.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

szesnaście − 3 =