Przekąski na Halloween – Pizzerinki z Pająkiem



Halloween to święto, które robi się coraz bardziej popularne w naszym kraju. Co roku chętniej organizujemy imprezy i przebieramy się w straszne stroje. Jeśli wy również ze swoimi dziećmi planujecie świętować 31 października , koniecznie przygotujcie straszne przekąski na Halloween.

Przekąski na Halloween powinny być smaczne a jednocześnie upiorne. Mamy dla Was ciekawą propozycję na domowe przekąski na Halloween, których wygląd nawiązuje do tematyki tego święta, a dodatkowo smakują wyśmienicie.

W tym wpisie znajdziecie przepis na pyszne pizzerinki z pająkiem. Wykonanie tych strasznych przekąsek nie jest wcale trudne. Wystarczy odrobina wyobraźni i wolnego czasu. Na pewno dzieciaki będą zadowolone z takich przekąsek!



PRZEPIS NA PIZZERINKI Z PAJĄKIEM

Składniki

Ciasto:

  • 300 g mąki pszennej
  • 100 g wody
  • 30 g masła
  • 1 jajko
  • 9g drożdży suchych
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 łyżeczka soli

Farsz:

  • 200g szynki konserwowej 
  • 120g sera żółtego 
  • 4-6 łyżek ketchupu 
  • oliwki 


Przygotowanie

  • W dużej misce umieścić wodę, cukier, drożdże, wymieszać i odstawić zaczyn na 15 minut do wyrośnięcia. 
  • Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Całość przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 1,5h. 
  • Szynkę konserwową i ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ketchup i szczyptę chilli. Całość wymieszać.
  • Ciasto umieścić na stolicy, rozwałkować na placek o grubości  ok 4-5 mm. 
  • Przy pomocy szklanki wykrawać koła.
  • Na wykrojonych kółeczkach umieścić po łyżeczce farszu. 
  • Oliwki kroić na pół oraz w paseczki. Ułożyć na farszu tworząc kształt pająka. 


  • Piec w nagrzanym piekarniku przez 18-20 min w 180°C.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

1 komentarz

Dodaj komentarz

4 − trzy =