Halloween to święto, które robi się coraz bardziej popularne w naszym kraju. Co roku chętniej organizujemy imprezy i przebieramy się w straszne stroje. Jeśli wy również ze swoimi dziećmi planujecie świętować 31 października , koniecznie przygotujcie straszne przekąski na Halloween.
Przekąski na Halloween powinny być smaczne a jednocześnie upiorne. Mamy dla Was ciekawą propozycję na domowe przekąski na Halloween, których wygląd nawiązuje do tematyki tego święta, a dodatkowo smakują wyśmienicie.
W tym wpisie znajdziecie przepis na pyszne pizzerinki z pająkiem. Wykonanie tych strasznych przekąsek nie jest wcale trudne. Wystarczy odrobina wyobraźni i wolnego czasu. Na pewno dzieciaki będą zadowolone z takich przekąsek!
PRZEPIS NA PIZZERINKI Z PAJĄKIEM
Składniki
Ciasto:
- 300 g mąki pszennej
- 100 g wody
- 30 g masła
- 1 jajko
- 9g drożdży suchych
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
Farsz:
- 200g szynki konserwowej
- 120g sera żółtego
- 4-6 łyżek ketchupu
- oliwki
Przygotowanie
- W dużej misce umieścić wodę, cukier, drożdże, wymieszać i odstawić zaczyn na 15 minut do wyrośnięcia.
- Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Całość przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 1,5h.
- Szynkę konserwową i ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ketchup i szczyptę chilli. Całość wymieszać.
- Ciasto umieścić na stolicy, rozwałkować na placek o grubości ok 4-5 mm.
- Przy pomocy szklanki wykrawać koła.
- Na wykrojonych kółeczkach umieścić po łyżeczce farszu.
- Oliwki kroić na pół oraz w paseczki. Ułożyć na farszu tworząc kształt pająka.
- Piec w nagrzanym piekarniku przez 18-20 min w 180°C.
Super pomysł! Dzieciakom na pewno się spodoba