Łatwy i szybki przepis na zupę ogórkową. Będzie idealnym pomysłem na obiad, kiedy macie ochotę zjeść coś ciepłego, a czas nie pozwala Wam na przygotowanie bardziej pracochłonnego posiłku.
Składniki:
- 5 ogórków kiszonych,
- 4 ziemniaki,
- 2,5 l wody,
- 1 marchewka,
- pół kostki serka topionego,
- 1 mała cebula,
- natka pietruszki,
- kostka rosołowa
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Obrane ziemniaki kroimy na drobną kostkę. Marchew i ogórki ścieramy na tarce.
- Do gotującej się wody wrzucamy kostkę rosołową, ziemniaki, sól i pieprz do smaku oraz natkę pietruszki. Gotujemy do momentu, aż ziemniaki staną się miękkie.
- Cebulę szklimy na odrobinie masła, ogórki ścieramy na tarce i wszystko dodajemy do gotującej się zupy.
- Odlewamy odrobinę zupy i blendujemy w niej serek topiony, całość wlewamy do zupy i gotujemy kilka minut.
- Smacznego!