Różowe jajka faszerowane

barwione jajka faszerowane

Jajka faszerowane to świetna przekąska, która będzie idealną dekoracją na Wielkanocnym stole. Na moim blogu znajdziecie wiele ciekawych przepisów na jajka faszerowane z różnego rodzaju nadzieniem, każdy z Was na pewno znajdzie coś dla siebie.



Jeśli szukacie nietuzinkowego pomysłu na jajka faszerowane, ten przepis będzie dla Was idealny! Różowe jajka faszerowane wyglądają fenomenalnie i pięknie prezentują się na stole. Na dodatek są bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu.

Różowe jajka faszerowane wyglądają naprawdę bardzo ciekawie i z pewnością zachwycą każdego gościa. Poniżej przygotowałam dla Was instrukcję i opisałam jak je przygotować. Zapraszam!

PRZEPIS NA RÓŻOWE JAJKA FASZEROWANE


Składniki

  • 6 jajek
  • 3 buraki
  • 1/2 szklanki octu winnego
  • 1 l wrzątku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 100 g szynki
  • sól 
  • pieprz


Wykonanie

  • Buraczki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wrzątkiem i dolewamy ocet. Gotujemy na średniej mocy palnika przez 30 minut. Po upływie czasu wyławiamy buraczki i odkładamy na bok. 
  • Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na połówki, wyjmujemy żółtka. Białka wkładamy do buraczanego wywaru i moczymy przez około 25 minut. 
  • Szynkę kroimy w kosteczkę, dodajemy do niej żółtka oraz majonez. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. 
  • Białka jajek wyławiamy z wywaru i osuszamy. Nadziewamy przygotowanym farszem. 


różowe jajka faszerowane przepis
różowe jajka faszerowane


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

6 + dziewiętnaście =