Wiosenna polana to warstwowa sałatka, która nie tylko dobrze smakuje ale i wspaniale wygląda. Doskonale sprawdzi się na domowych imprezach i z pewnością zrobi wrażenie na gościach.
Sałatka wiosenna polana nie jest trudna w przygotowaniu i składa się z łatwo dostępnych składników, które układamy w salaterce warstwowo. Daje to świetny efekt wizualny, a goście mogą zobaczyć z czego składa się sałatka. Zachęcam do wypróbowania przepisu i gwarantuję, że sałatka zagości w Waszych domach na dłużej.
SAŁATKA WIOSENNA POLANA PRZEPIS
Składniki
- 200 g szynki w kawałku
- 150 g żółtego sera w kawałku
- 4 jajka
- 1 ogórek świeży
- pęczek rzodkiewek
- pęczek szczypiorku
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
2. Szynkę pokroić w paseczki, ogórka w ćwierćplasterki, rzodkiewkę w półplastry.
3. Ser żółty zetrzeć na tarce, szczypiorek drobno posiekać.
4. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, solą oraz pieprzem.
Składniki układać w salaterce warstwowo:
- szynka
- jajka
- sos
- ogórek
- ser
- rzodkiewka
- szczypiorek
Zapraszamy również do obejrzenia krótkiego filmiku z przepisem krok po kroku.