Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka z cebulką konserwową i jajkiem. Proste składniki i cudowny smak. Sałatkę robi się dosłownie kilka minut. Podczas gotowania się jajek można przygotować pozostałe składniki i całą sałatkę jesteśmy w stanie zrobić w 10 minut!
Sałatka z cebulką marynowaną i jajkiem to idealna przekąska na kolację czy do pracy. Świetnie się sprawdzi również na spotkania rodzinne, imprezy domowe czy inne tego typu okazje. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!
SAŁATKA Z CEBULKĄ KONSERWOWĄ I JAJKIEM – PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 1 słoik cebulki perłowej marynowanej (300g)
- 1 puszka kukurydzy
- 250 g szynki konserwowej
- 1 słoik selera konserwowego
- 1 cebula czerwona
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
- Cebulkę, selera oraz kukurydzę odsączamy z zalewy.
- Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w kosteczkę.
- Szynkę konserwową kroimy w kostkę.
- Majonez mieszamy z jogurtem tworząc sos.
- Do miski przekładamy wszystkie składniki, dodajemy przygotowany sos, szczyptę soli oraz pieprzu, mieszamy.