Francuskie roladki z 3 składników

Francuskie roladki z 3 składników


Roladki francuskie z 3 składników to idealny pomysł na szybką przekąskę. Do ich przygotowania potrzebujemy zaledwie 3 składników. Tak przygotowane przekąski z ciasta francuskiego idealnie udekorują stół, a dodatkowo zachwycą swoim smakiem każdego gościa.

Do przygotowania tej przekąski potrzebujemy ciasta francuskiego, kremowego serka oraz wędzonego łososia. Całą przekąskę można przygotować w 10 minut plus czas pieczenia około 20 minut. Serwowane z dodatkiem sosu czosnkowego smakują naprawdę świetnie.

Poniżej zaprezentuję Wam przepis na pyszną przekąskę z ciasta francuskiego. Idealna na domowe imprezy, spotkania w gronie znajomych czy święta. Można ją także zabrać ze sobą do pracy czy na uczelnię.

PRZEPIS NA FRANCUSKIE ROLADKI Z 3 SKŁADNIKÓW

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 g łososia wędzonego
  • 1 opakowanie serka kremowego z ziołami typu Almette


Wykonanie

  • Ciasto francuskie wyjąć z lodówki, rozwinąć na blacie.
  • Cały płat ciasta dokładnie wysmarować serkiem kremowym, pozostawiając wolne brzegi, przy dłuższych bokach, bo roladki na się ładnie skleiły.
  • Wzdłuż dłuższego boku ułożyć kawałki wędzonego łososia, następnie zwinąć w roladę, łączeniem do dołu.
  • Zwiniętą roladę pociąć na kawałki o grubości około 2 cm.
  • Roladki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut, do zarumienienia.
  • Tak przygotowane roladki z łososiem serwować z dodatkiem sosu czosnkowego. Tutaj znajdziecie przepis na domowy sos czosnkowy.


Roladki z 3 składników
Roladki z łososiem


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

1 komentarz

Dodaj komentarz

siedem − sześć =