Sałatka z Patelni



Sałatka z patelni to idealny pomysł na pyszną imprezową sałatkę lub smaczną kolację. Głównym atutem tej sałatki jest nie tylko jej cudowny smak, ale także sposób podania. Sałatkę jak sama nazwa mówi, serwujemy na patelni, co wygląda bardzo nietuzinkowo.

Głównym składnikiem sałatki jest mięso mielone z dodatkiem kukurydzy, cebuli, papryki, pora, sałaty lodowej i ogórków korniszonych. Dodatek sosu czosnkowego i ketchupu nadaje sałatce wyjątkowego smaku.

Sałatka z patelni z pewnością posmakuje każdemu, a dzięki niej domowa impreza na pewno będzie udana. Bo idealnym sposobem na udaną domówkę jest oczywiście świetne towarzystwo, ale także dobre jedzenie. Oprócz sałatki polecam także przygotować różnego rodzaju imprezowe przekąski, które najszybciej znikają z talerza, polecam Wam między innymi:

Przekąski przekąskami, ale teraz zapraszam Was do zapoznania się z przepisem na sałatkę z patelni, która z pewnością zachwyci Wasze gusta smakowe. Pamiętajcie jednak, aby do nakładania sałatki położyć drewnianą, a nie metalową łyżkę, aby nie porysować patelni 🙂

PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z PATELNI



Składniki

  • 400 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 cebula czerwona
  • 1 por
  • 5 ogórków korniszonych
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 sałaty lodowej
  • 4 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie

  • Mięso mielone smażymy na łyżce oliwy z dodatkiem soli i pieprzu.
  • Cebulę czerwoną kroimy w kosteczkę, pora w pół krążki.
  • Ogórki i paprykę kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy.
  • Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki.
  • Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, ketchupem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • Wszystkie składniki wrzucamy na patelnię do przestygniętego mięsa, dodajemy przygotowany sos i całość mieszamy. Podajemy na patelni.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

20 + osiem =