Dziś mam dla Was przepis na pyszny sernik bez cukru! Puszysty, wilgotny, bez zbędnych dodatków. Sernik bez cukru jest dedykowany szczególnie dla cukrzyków, osób zmagających się z problemem insulinooporności oraz osób na diecie. Sernik bez cukru jest bardzo smaczny i ekspresowy w przygotowaniu. Potrzebujecie tylko 5 składników, więc do dzieła!
SERNIK BEZ CUKRU PRZEPIS
Składniki
- 500 g sera z wiaderka
- 500 g twarogu w kostce
- 200 g erytrytolu
- 1 budyń waniliowy bez cukru
- 5 jajek
Przygotowanie
1. Twaróg w kostce blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy ser z wiaderka, jajka, erytrytol i budyń. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Masę przelewamy do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia o średnicy 18 cm. Tortownicę owijamy od zewnątrz folią aluminiową tak, aby była całkowicie szczelna i przekładamy ją do większej blaszki, którą zalewamy wrzątkiem (dzięki temu zabiegowi sernik nie opadnie i nie popęka).
3. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 80 minut. Funkcja grzania góra-dół.
4. Po upieczeniu sernik studzimy w lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Wideo przepis na sernik bez cukru.