Z pewnością jest wśród nas wiele osób, które uwielbiają serniki. Śmiem stwierdzić, że każdy je uwielbia. Przynajmniej ja nie znam nikogo, kto by nie lubił sernika. Osobiście uwielbiam serniki w każdej postaci. Te na kruchym cieście, sernik z jabłkami, sernik pieczony, czy bez pieczenia. Dla mnie każdy sernik smakuje rewelacyjnie.
Tym razem przygotowałam dla Was przepis na rewelacyjny sernik Kinder Bueno. Już sama nazwa świadczy o tym, że będzie przepyszny. Bo kto nie lubi batoników Kinder Bueno? Właśnie z ich dodatkiem będzie ten pyszny serniczek.
Przepis na sernik Kinder Bueno jest bardzo łatwy. W przygotowaniu tego deseru pomógł mi mój nowy sprzęt, w którym się zakochałam od pierwszego użycia. Był to mikser planetarny firmy Ariete. Przy jego użyciu w łatwy sposób połączyłam wszystkie składniki masy.
Robot planetarny Ariete to idealny wynalazek dla osób, które lubią przebywać w kuchni. W znacznym stopniu ułatwi on pracę oraz sprawi, że każde ciasto będzie idealnie zagniecione, a masa odpowiednio puszysta. Posiada on dużą moc – 2400W, co pomoże nam idealnie ubić pianę, czy zagnieść ciasto. Dodatkowo wyposażony jest w dużą misę, dzięki czemu zmieścimy w niej dużą porcję składników. Ten sprzęt to idealny wynalazek!
PRZEPIS NA SERNIK KINDER BUENO
Składniki
- 500 g sera z wiaderka
- 3 jajka
- 1 budyń śmietankowy
- 1/3 szklanki oleju
- 0,5 szklanki mleka w proszku
- 2 łyżki kremu czekoladowego
- 100 g cukru
- 150 g herbatników
- 100 g masła
- 3 batoniki Kinder Bueno
Polewa:
- 1 czekolada mleczna
- 3-4 łyżki mleka
Wykonanie
- Herbatniki mielimy, dodajemy do nich roztopione masło, mieszamy.
- Całość przesypujemy na formę u mnie tortownica 20 cm, wyłożoną papierem do pieczenia.
- W misce umieszczamy 500 g sera, żółtka, proszek budyniowy. Całość mieszamy przy pomocy miksera.
- Kolejno do miski dodajemy olej, mleko w proszku, zmielone batoniki Kinder Bueno oraz krem czekoladowy. Całość mieszamy do połączenia składników i odstawiamy na bok.
- Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
- Do ubitych z cukrem białek stopniowo dodajemy masę serową. Całość ciągle mieszamy przy pomocy miksera.
- Gotową masę przekładamy na tortownicę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy przez 60 minut, grzanie góra-dół. Sernik zostawiamy do przestygnięcia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
- Polewa: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Gotową polewę wyłożyć na przestygnięty sernik.
mam ten sam robot, jest świetny. a co do przepisu, to jutro będę testować. zapisuję i dam znać jak wyszło 🙂