Zapiekane roladki z tortilli

zapiekane roladki z tortilli

Zapiekane roladki z tortilli to świetna propozycja na szybki obiad lub kolację. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Do jego wykonania z powodzeniem można wykorzystać składniki zalegające w lodówce z którymi nie wiemy co zrobić.



Ja do przygotowania tej potrawy wykorzystałam szynkę, paprykę, pora, jajka oraz ser. Składniki owinęłam w tortille pocięte na mini roladki i zapiekłam w piekarniku. Błyskawiczne, pyszne i pożywne danie, które z pewnością posmakuje całej rodzinie. Zapiekane roladki z tortilli sprawdzą się również jako imprezowa przekąska. Zapraszam do zapoznania się z moim przepisem i jak zwykle zachęcam to samodzielnego przygotowania!

ZAPIEKANE ROLADKI Z TORTILLI – PRZEPIS

Składniki

  • 3 tortille
  • 150 g szynki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/3 pora
  • 150 g sera żółtego
  • 3 jajka
  • 100 ml mleka
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

  • Tortille pociąć w paski i zwinąć w roladki. Poukładać ciasno w naczyniu żaroodpornym.
  • Następnie tortille wypełnić pokrojoną w kostkę szynką, papryką czerwoną oraz porem.
  • Jajka wymieszać z mlekiem, doprawić solą oraz pieprzem. Zalać roladki.
  • Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać całość.
  • Roladki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 30 minut.
zapiekane roladki z tortilli przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

dwadzieścia − 9 =