Francuskie ciasteczka serowe to bardzo smaczna przekąska, którą można przygotować w kilka minut. Są to jedne z lepszych ciasteczek, jakie kiedykolwiek jadłam. Chcecie skosztować? Zapraszam!
Te ekspresowe ciasteczka serowe są bardzo łatwe w przygotowaniu, a cały przepis składa się z kilku prostych składników. Dodatkowo są one ogólnodostępne, co jest również dużym plusem. Do przygotowania ciasteczek użyłam gotowego ciasta francuskiego. Uważam, że jest to świetny wynalazek, ponieważ z jego dodatkiem można przygotować wiele smakołyków. Polecam Wam szczególnie:
- Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą
- Koperty z ciasta francuskiego
- Ciasteczka francuskie z serem i brzoskwiniami
- Mini zapiekanki z ciasta francuskiego
- Paluchy serowe w 5 minut
Zapraszam serdecznie wszystkich miłośników domowych smakołyków na pyszne francuskie ciasteczka serowe. Szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska, która zadowoli każdego łakomczucha.
PRZEPIS NA FRANCUSKIE CIASTECZKA SEROWE
Składniki
- 400 g twarogu
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżki cukru wanilinowego
- 2 żółtka
- 2 łyżki budyniu waniliowego
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
Wykonanie
- Twaróg wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami, budyniem waniliowym.
- Ciasto francuskie podzielić na 15 równych kwadratów. Na każdym z kawałków umieścić nadzienie.
- Kwadraty złożyć na pół, krawędzie zlepić przy pomocy widelca.
- Piec przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.