Ekspresowe paluchy z boczkiem

Ekspresowe paluchy z boczkiem

Paluchy z ciasta francuskiego to świetna przekąska, idealna dla osób, które nie lubią się przepracowywać w kuchni.



Takie zawijane przekąski z ciasta francuskiego można przygotować w kilkanaście minut. Dodatkowo do ich przygotowania potrzebne nam będzie zaledwie kilka prostych składników, takich jak dwa płaty ciasta francuskiego, ser żółty, boczek, najlepiej w podłużnych i cieniutkich plastrach oraz odrobina ketchupu.

Takie paluchy z ciasta francuskiego to idealny pomysł na słoną przekąskę, idealną do pracy, czy na domową imprezę. Świetnie smakują w wersji na ciepło i na zimno. Można je zaserwować z dodatkiem ketchupu, czy innego ulubionego sosu. Polecam sos czosnkowy z przepisu: domowy sos czosnkowy.

Zapraszam także do zapoznania się z innymi przepisami na przekąski z ciasta francuskiego, które znajdziecie na moim blogu. Polecam szczególnie:

PRZEPIS NA SZYBKIE PALUCHY Z BOCZKIEM

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • ser żółty w plastrach
  • boczek w plastrach
  • 2 łyżki ketchupu
  • jajko


Wykonanie

  • Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Następnie smarujemy ketchupem.
  • Kolejno wykładamy boczek oraz ser żółty, przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego.
  • Ciasto kroimy na paski, wzdłuż krótszego boku, a później każdy pasek zwijamy w świderek.
  • Gotowe paluchy przekładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Każdy z nich smarujemy roztrzepanym jajkiem.
  • Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 20 minut, do zarumienienia.


paluchy z boczkiem


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

5 × pięć =