Pasty kanapkowe to pyszny dodatek do pieczywa. Możemy przygotować je z różnorodnych składników i w różnorodnych konfiguracjach. Dziś mam dla was przepis na pastę z ciecierzycy i awokado z dodatkiem pieczonego łososia. Pasta smakuje rewelacyjnie i zawiera mnóstwo składników odżywczych i witamin.
Pastę z ciecierzycy i awokado możemy przechowywać w lodówce nawet przez kilka dni. Trzeba jedynie przechowywać ją w szczelnym pojemniczku. Jeśli szukacie pomysłu na prostą i wyjątkową w smaku pastę do chleba, pasta z ciecierzycy i awokado sprawdzi się idealnie.
PASTA Z CIECIERZYCY I AWOKADO PRZEPIS
Składniki
- 1 słoik ciecierzycy
- 150 g pieczonego łososia
- 1 awokado
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Ciecierzycę odcedzić i przełożyć do kielicha blendera.
2. Następnie dodać upieczonego łososia, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki awokado, oliwę, czosnek i przyprawy.
3. Całość dokładnie zblendować do powstania jednolitej masy.
4. Tak przygotowaną pastę podawać na ulubionym pieczywie.